En oppfinnsom søskenfotografering

Å ha søsken er en flott ting, og det er definitivt verdt å ha noe som skal minne om tiden da barn var fortsatt små og søte. Det er ikke bare en minne for selve foreldrene, men også for søsken som etter mange år skal minnes barndommen sin.

Det ville altså være godt at bilder av barn blir oppfinnsomme og av god kvalitet. Men hvilke forhold er nødvendige for å fange den forbigående gleden og ubekymretheten som kjennetegner barn? Skal fotografen ha visse egenskaper som gjør arbeid med barn lettere?

Hvordan skal barn plasseres til bilder?

For at bilder av kjære søsken blir virkelig strålende, må barn plasseres riktig. Selvfølgelig i tilfelle veldig små barn (inkludert spedbarn) er det ikke noe problem, men større barn er veldig nysgjerrige og klarer ikke alltid å avfinne seg med en ny situasjon. Hvordan skal man altså plassere barn slik at de ikke vrir seg hele tiden og for å få veldig gode bilder?

Først og fremst er det viktig at fotograf som tar bilder av barn, har en riktig innstilling til unge. Selvfølgelig bør han eller hun være en person som er tålmodig og liker barn. Men det om barn plasseres riktig til bildet, er avhengig ikke bare av selve fotografen.

En slik fotografering bør helst foregå i nærvær av minst en forelder. Det er mor eller far som kjenner best barnet sitt og vet hva som er godt for ham eller henne. De vet hvordan man skal oppfordre barna deres til å stoppe for et øyeblikk og posere. Derfor er nærvar av foreldrene så viktig under fotografering. De blir i stand til å rope etter dem og oppfordre til å stille seg og posere. En god idé er å oppmuntre barn til å posere ved å love en pris etter fotografering.

Valg av klær og rekvisitter?

Små barn, spesielt når det gjelder nyfødtfotografering med flere unger (søskenfotografering), ser veldig fint ut i samme klær som skiller seg fra hverandre bare med små detaljer. På den måten ser man med en gang at barna er søsken.

En fantastisk idé er også å ta på barn klær i samme farge. Ikke desto mindre må man huske først og fremst om at barn må føle seg komfortabelt i klesplagg som de skal ha på seg under fotografering. Uten komfort blir bildene rett og slett kunstige, og personen som tar bilder blir ikke i stand til å fange barnets glede som er jo så viktig her.