Kvadraturen – Oslo sin perle

De fleste byer i verden kjennetegnes av at de har en kjerne som utgjør byens viktigste del. Det er der bylivet blomstrer og det er flest attraksjoner. Oslo er ikke et unntak her. Med sitt sentrum har den norske hovedstaden mye til å tilby, både til sine innbyggere og turister som ikke sjelden begyner sitt besøk av byen akkurat i sentrum.

I sentrum av Oslo kan vi finne en bydel som kalles for Kvadraturen. Det er et historisk område som ligger mellom Akershus festning, Karl Johans gate, Jernbanetorget og Egertorget. Når du ser på kartet, blir det altså rettvinklete kvadrater. Derfor kalles stedet for Kvadraturen. Det er her de eldste bygninger ligger, og det er her det finnes både gallerier, butikker og gode restauranter. Området utgjør altså et perfekt sted for turister som både vil få se noen severdigheter, smake på norsk mat og kjøpe noen gaver til sine venner.

Karl Johans gate er Oslo sin største gågate som fungerer som et slags kjøpesenter med utellige butikker. Men det er også mange kafeer og ulike klubber her som om kvelden skaper en fantastisk atmosfære og utgjør viktig del av byens natteliv. Gata er også viktig på grunn av at den fører til Det kongelige slott der kongen møter sine viktigste gjester. Mens man går langs Karl Johans gate, passerer man en annen viktig bygning – Stortinget. Det er der det norske parlamentet holder til, og det utgjør samtidig en stor turistattraksjon. Siden gågata er full av både severdigheter, butikker og kafeer, er det ikke overraskende at den er den travleste gata i Oslo året rundt. Den er full av folk uavhengig av årstid eller værforhold.

Jernbanetorget er derimot et vesentlig knutepunkt på Oslokart. Det er der hovedstasjonen ligger. Plassen er også interessant fordi den knytter sammen det gamle med det nye. Den eldre bebyggelsen er nemlig omringet av flere nye og høye bygninger som peker på at Oslo utvikler seg og er også et senter for store virksomheter.

Akrshus festning er et middelaldersk slott, og bygningen spilte veldig stor rolle for Norge som en av de viktigste festningene. Den ble flere ganger beleiret av fienden, men aldri tatt av en utenlandsk hære. Nå fungerer den som turistattraksjon og har status kulturminne. Fra festningen kan man se en fin utsikt over Oslofjorden.

Kvadraturen i Oslo er et slags symbol på det som man kan se i hele byen. Den knytter sammen ulike aktiviteter og ulike stiler og viser det beste som er å se i Norges hovedstad.